Jagerflykontrakt til norske Kitron

Jagerflykontrakt til norske Kitron

Skal levere avansert elektromekanikk til F-35 Joint Strike Fighter.

Arendalsselskapet Kitron signerte i dag en kontrakt på 22,5 millioner kroner for leveranser til Lockheed Martins F-35.

- Anerkjennelse av kvalitet

Leveransen starter andre halvår 2011 og avsluttes første halvdel av 2013.

- Vi er veldig fornøyd med denne avtalen, og opplever dette som en anerkjennelse av kvaliteten i våre leveranser, sier administrerende direktør i Kitron, Dag Songedal, i en pressemelding.

Norge er et av de internasjonale partnerlandene som deltar i F-35-programmet.

Avansert testsystem

Under produksjonsavtalen mellom Kitron og Lockheed Martin Mission Systems and Sensors skal Kitron produsere, teste, vedlikeholde og reparere bakplanet i F-35 Joint Strike Fighter.

Leveransen omfatter sammenstilling av komplekse elektromekaniske produkter. For å sikre at bakplanet har den ytelsen kunden krever, bruker Kitron avanserte automatiserte testsystemer utviklet ved Kitrons testutviklingsavdeling og produsert på Kitrons avdeling for introduksjon av nye produkter.

- Dette testsystemet er et av de mest avanserte automatiserte optiske testsystemer i verden, og underbygger Kitrons kapasitet når det gjelder testutvikling og utvikling av nye produkter, mener Songedal.

Kitron har virksomhet i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina og USA. Selskapet har 1.100 ansatte, er notert på Oslo børs og omsatte for rundt 1,6 milliarder kroner i 2010.

Kontrakter Og Avtaler