Milliardavtale til EDB

Milliardavtale til EDB

DnB Nor har fornyet avtalen med EDB om kjøp av it-tjenester de neste fem årene.

Totalt er avtalen verdt rundt 3,8 milliarder kroner og konsernsjef Endre Rangnes er svært fornøyd.

- Dette er en meget viktig avtale for EDB. Vi ser frem til et fornyet partnerskap med DnB Nor om drift- og løsningsleveranser som skal sikre høyt servicenivå og kvalitet på tjenester for bankens kunder og medarbeidere. Samtidig styrker DnB NOR sin konkurranseposisjon gjennom enhetlige og kostnadseffektive it-tjenester, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB i en pressemelding.

Avtalen omfatter hele DnB Nor-konsernet med datterselskaper og dreier seg blant annet om drift av infrastruktur som nettbank, kjernebank-systemene, betalingsformidlingsløsninger og andre sentrale banksystemer og applikasjoner. Avtalen innebærer også at EDB skal stå for desentraliserte driftstjenester og infrastruktur som løsninger for om rundt 10 000 lokale arbeidsstasjoner. I tillegg innebærer avtalen print-tjenester samt leveranse av Basel II-tilpasset løsning for kredittbehandling til Nordlandsbanken.

Kjører standard

Ifølge pressemeldingen er DnB Nor og EDB enige om å ta mål av seg til å øke bruken av standardløsninger. DnB Nor tar blant annet i bruk Skala som er EDBs standardløsning for desentral plattform og EDBs standardnett, PowerNet.

- Denne avtalen vil sikre oss økt driftskvalitet og bedre stabilitet for våre kunder og ansatte. Det at vi nå samler alt i en konsernavtale gir oss betydelig reduserte kostnader som vil komme kundene til gode, sier konserndirektør Cathrine Klouman i DnB NOR IT i meldingen.

Partene etablerer et felles overgangsprosjekt som vil gå over 12 måneder hvor forenkling og standardisering av plattformer står sentralt. Avtalen løper fra 01.04 2009 til og med 31.03 2014 og har en verdi på 3,8 milliarder, av dette er rundt 2,8 milliarder ny omsetning for EDB.

LES OGSÅ: EDB rustet for ruskevær