Milliardkontrakt til Kitron

STORKONTRAKT: F-35 avtalen innebærer oppdrag for Kitron i mange år framover. (Foto: IDG)
 

Milliardkontrakt til Kitron

Kitron blir underleverandør til F-35-prosjektet og har fått en kontrakt verdt over en milliard kroner fram til 2036.

Kitron er valgt som en internasjonal bidragsyter til F-35 Joint Strike Fighter av Northrop Grumman Corporation, ifølge en pressemelding.

De skal produsere en modul for to-kanals sending og mottak. Den inngår i systemet for kommunikasjon, navigasjon og identifikasjon som Northrop Grumman har utviklet. Kitron vant konkurransen om beste tilbud.

I september 2015 kunngjorde Kitron en separat avtale som gikk ut på at de skulle bidra med elektroniske komponenter for F-35. Denne produksjonen vil fortsette.

Den nye kontrakten åpner med utarbeiding av prototyper for å teste og evaluere. Denne prosessen vil fortsette ut 2017 og ende i produksjonskontrakter fra 2018.

Langsiktige arbeidsplasser

­– F15-programmet er svært viktig for Norge. Det gir betydelige forsvarsevner, og det er viktig for

Kitron og regionen, siden det sikrer langsiktige arbeidsplasser. Å vinne en slik kontrakt viser hvilken posisjon Kitron har som en konkurransedyktig og betrodd partner. Dette sier Hans Petter Thomassen, som er administrerende direktør for Kitron Norge.

Løsningen fra Northrop Grumman skal gi F-35 pilotene 27 avanserte funksjoner inkludert tale- og datakommunikasjon. Det dreier seg blant annet om programvaredefinert radio-teknologi som håndterer mange kritiske funksjoner på én gang, samtidig som vekt, størrelse og energibehov er redusert.

Kontrakter Og Avtaler