Millionavtale til 99X

Millionavtale til 99X

Blir driftsleverandør for alle bedriftene i Backegruppen.

Driftsleverandøren 99X har vunnet avtale med Backegruppen om leveranse av drift- og it-tjenester.

Backegruppen er et norsk konsern i bygge- og eiendomsnæringen, og består av fire forretningsområder: entreprenørvirksomhet, eiendomsforvaltning, prosjektutvikling og maskinutleie. Rundt halvparten av de ansatte bruker it daglig på jobben.

Avtalen er vunnet i konkurranse med fire andre driftsaktører, og skal sørge for sikker, stabil og moderne it-tjenester for selskapets 1.000 ansatte. Den omfatter it-tjenester til alle selskapene i Backegruppen-konsernet, og er inngått for fire år, med opsjon på forlengelse med ett år av gangen.

Avtalen har en verdi på omlag 35 millioner kroner.

Beholder kjernekompetanse in-house

Sven Christian Ulvatne, administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding forteller at formålet med avtalen er å videreutvikle og modernisere konsernets it-løsninger med ny maskinvare, bedre nettverk og ny programvare.

- Outsourcingsmodellen ble valgt da vi ønsker å ha ytterligere fokus på vår kjernevirksomhet, og at vi mener en ekstern leverandør kan sørge for bedre stabilitet, fleksibilitet og spisskompetanse enn vi kan ha selv, sier Ulvatne.

- Vi skal fortsatt ha kjernekompetanse på våre fagsystemer i eget hus, foruten strategisk ledelse og noe systemsupport, legger han til.

99X ble valgt ved på grunnlag av kvalitet, kompetanse og pris. Det ble også vektlagt at Backegruppen blir en stor kunde hos 99X versus en liten kunde hos andre leverandører.

- Dette er en stor og viktig avtale for 99X, og vi stolte over tilliten BackeGruppen viser oss ved å velge oss som deres it-partner, sier Sebastian Gluch, Salgssjef i 99X.

Kontrakten ble signert 1. juli 2014 og prosjektetableringen er allerede i gang. Nå skal 99X bygge en helt ny it-plattform for selskapet og rulle ut en ny, optimalisert klientpark til alle brukerne.

Kontrakter Og Avtaler