Minst 90 millioner kroner til 99x

Minst 90 millioner kroner til 99x

Mesta skal kjøpe alle sine it-driftstjenester fra 99x de neste fire årene.

Avtalen går over fire år, med opsjon på ett år til. Mesta betaler 90 millioner kroner for driftstjenestene til 99x og tas opsjonsåret med i regnestykket blir totalverdien 110 milloner kroner.

- Dette er den klart største avtalen vi har inngått, og betyr en fordobling av firmaets ordrebok, sier administrerende direktør Tone Fondevik i en pressemelding.

2.000 brukere

Avtalen innebærer at 99x skal leverer alle it-driftstjenester for Mesta. Selskapet har 2.000 ansatte fordelt på 140 kontorer i Norge, og 99x skal innen utgangen av oktober bygge opp en helt ny it-plattform for selskapet.

Kontrakten ble signert 18. april og 28. oktober skal alle systemene være ferdige og settes i drift.

- 99x var den leverandøren som leverte det beste og mest komplette tilbudet. De fremstår som en seriøs og dyktig aktør, og hadde svært gode referanser. Mesta er bedre tjent med å være en større kunde hos en mellomstor aktør enn omvendt, sier it-direktør Lars Petter Kristensen i Mesta.

Linux og Windows

Den sentrale løsningen etableres i 99X sine datahaller i Oslo, og vil gjøres tilgjengelig for alle Mestas lokasjoner.

Serverplattformen vil bestå av både Linux og Windows operativsystem, og bestå av rundt 100 servere.

- Mestas virksomhet er spredt ut over hele Norge, blant annet på mange steder der det ikke er dekning. Det er en utfordring. Vi ønsker en mer fleksibel driftsstruktur enn vi har i dag, sier Kristensen.

Kontrakter Og Avtaler