NAV-avtale til Ementor

NAV-avtale til Ementor

Ementor skal levere servere og lagringsutstyr til NAV for minst 160 millioner kroner.

Ementor Norge har tegnet en rammeavtale på fire år for leveranse av servere og lagringsprodukter til NAV. Ementor skal også vedlikeholde alt eksisterende og nytt utstyr.

Avtalen har en estimert verdi på minimum 40 millioner kroner i året, skriver selskapet i en pressemelding.

- NAV er en av våre viktigste kunder, sier Per Gunnar Furuseth, regiondirektør i Ementor Norge.

LES OGSÅ: Svenskekjøp fra Ementor

I tillegg til å levere servere og lagringsløsninger med tilhørende vedlikeholdstjenester, vil Ementor levere konsulenttjenester samt høykapasitets scannere med tilhørende programvare for gjenkjenning og sporing.

- Det offentlige er i stadig sterkere grad med på å drive utviklingen av innovative it-løsninger og NAV er definitivt en av de. Vi er derfor ekstremt fornøyd med å bli funnet verdig, og vi ser frem til videre samarbeid, sier Furuseth i meldingen.

Det er først og fremst NAVs fremtidige trygdesystem som utvikles løpende basert på tjenesteorientert arkitektur, som er innovativt og krevende med hensyn programvare, datamaskiner og drift.

Ementor skal levere alt til dette prosjektet, med unntak av IBMs avtale på levering av stormaskiner. Stormaskinene er nødvendig for å kjøre dagens trygdesystem, men det skal få sin avløsning i løpet av tre år. Da er det usikkert om IBMs klassiske maskin fortsatt får oppgaver å utføre.

Kontrakter Og Avtaler