Norsk lagring til Storbritannia

Norsk lagring til Storbritannia

Britiske Watchcom inngår forhandleravtale med norske The Online Backup Company.

Watchcom har inngått forhandleravtale med The Online Backup Company (OBC). Selskapet skal tilby norsk lagring og fildeling til blant annet advokater, utdanningsinstitusjoner, finansselskaper og regnskapskontor i Storbritannia, ifølge en pressemelding.

OBC-gründer Alexander Hagerup forteller at lagring er et viktig tema både for norske og internasjonale selskaper han er i kontakt med om dagen. Et salgsargument er norsk lovgivning, og selskapet har gjennomført en undersøkelse blant sine partnere hvor omlag 67,5 prosent mener det er viktig for norske bedrifter at data lagres i Norge.

Alessandro Khatib i Watchcom er overbevist om at lagring kan være en god eksportartikkel for Norske leverandører. Det handler om å finne et sikkert sted å lagre sensitiv informasjon, og å kunne være sikker på at data ikke vil lekke ut.

- For det første har norske selskaper et solid rykte når det gjelder å levere godt arbeid, men også på grunn av lekkasjer som har blitt avdekket nylig. Vi er et av selskapene som startet å søke etter alternative sikrere løsninger, og mener vi har funnet dette med tjenestene til OBC, sier Khatib.

- Vi mener dere har gode lover som respekterer enkeltpersoner så vel som selskapers rett til sikker lagring av sine data, legger han til.

OBC ble etablert i 2005 og har over 5.000 kunder. Selskapet har forhandlernettverk i Norge, og OEM-partnere i andre europeiske land, inkludert Storbritannia.