Oljekontrakt til BT og HP

Oljekontrakt til BT og HP

British Telecom og HP kapret kontrakt for it-tjenester med det norske oljeserviceselskapet verdt 335 millioner kroner.

Det norske oljeserviceselskapet Aibel har valgt å sette ut sin it-løsning til alliansen British Telecom (BT) og HP. Kontrakten har en verdi på 335 millioner kroner de neste fem årene.

- Våre ambisiøse vekstplaner krever en løsning som er skalert til å støtte vår videreutvikling og vekst i Sør-Amerika og Asia. Alliansen mellom BT og HP gir oss en global rekkevidde, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i Aibel, i en pressemelding.

LES OGSÅ: IBM dobler satsingen i Norge

Alliansen mellom BT og HP, der BT i dette tilfellet sitter i førersetet, vil gi Aibel tjenester basert på en ITIL-standardisert plattform. Tjenestene samkjøres med Aibels forretningsstrategi for å støtte selskapets internasjonale ekspansjon. Ifølge kontrakten vil BT levere en global service desk for Aibels sluttbrukere, et globalt integrert ip-nettverk, epost og meldingsformidling. HP vil sørge for lokale it-tjenester og drift av Aibels datasentre. Totalt 29 ansatte fra Aibel, der 28 er lokalisert i Norge, vil som en del av avtalen overføres til BT og HP, heter det i meldingen.

- Vi vil jobbe tett med BT for å sikre at vår allianse virkelig leverer integrerte tjenester til Aibel som resulterer i et bedre forretningsresultat, gjennom økt utnyttelsesgrad og lavere kostnader tilknyttet it-drift, sier Eivind Roald, administrerende direktør i HP Norge.

Kontrakter Og Avtaler