Oppgraderer og transformerer

Oppgraderer og transformerer

Broadnet og Ericsson inngår strategisk partnerskap om transformasjon av IP-nett.

Fiber- og bredbåndsleverandøren Broadnet har signert en femårsavtale med Ericsson om nettverkstransformasjon.

Under avtalen skal Ericsson levere IP-ruting og optiske og radiolinjeprodukter. Avtalen er også en forlengelse av samarbeid som ble inngått i 2006. Broadnet har også bestemt seg for kutte antall leverandører fra 22 til tre for å forenkle nettverket. Ericsson er en av de tre.

Målet med transformasjonsprosjektet er å redusere driftskostnader og gi raskere markedsintroduksjon av nye tjenester for Broadnet. I første fase, som altså strekker seg over fem år, skal 125 metroringer oppgraderes, heter det i en melding.

- Vårt nettverk er i stadig utvikling, og vi søker alltid avanserte verktøy for å forbedre effektiviteten og kvaliteten på våre tjenester, forklarer teknologidirektør Per Morten Torvildsen i Broadnet.

Ericsson ser frem til fruktbart samarbeid, og administrerende direktør i Ericsson i Norge, Aksel Aanensen sier i en melding at selskapet er stolte over å bli valgt som en av få leverandører for nettverkstransformasjon for Broadnet.

- Vi ser frem til å støtte Broadnet med å nå sine mål om å skape et enkelt og robust nett med avanserte tjenester nå og i årene som kommer, sier Aanensen.

Kontrakter Og Avtaler