Oracle venner igjen med Posten

Oracle venner igjen med Posten

Posten Norden har presset Oracle på pris etter fusjonen.

Posten Nordens it-direktør, Joss Delissen, satte seg til motverge da Oracle ville ta skyhøye avgifter for å slå sammen databasene for den svenske og danske postvirksomheten, som fusjonerte for et år siden.

Nå har de langvarige forhandlingene gitt resultater.

Litt av hvert

Både den svenske og danske virksomheten kjørte Sap på Oracles databaser, men når de skulle slås sammen ville Oracle ha "et tosifret millionbeløp" for jobben, ifølge Computer Sweden.

Posten Norden reagerte skarpt på Oracles krav. It-direktør Joss Delissen kalte Oracles lisensberegninger for "tryllekunster" i et intervju med Computer Sweden , og sa at de absolutt ikke ville betale så mye som Oracle krevde. Han sa også at de var i diskusjoner om å forlate Oracle.

Men etter lange forhandlinger har nå de to partene blitt enige.

- Vi har funnet en måte som tillater oss å fortsette vår konsolidering, og vi er begge ganske fornøyd med den løsningen vi har funnet, sier Joss Delissen.

Han ville ikke gå i detalj på hvordan avtalen ser ut, men det ser ut til at Posten Norden ikke må betale hele beløpet som Oracle krevde.

- Vi har funnet en mye bedre vei framover, sier han, og forteller at deress Sap-system nå befinner seg på ett sted.

Lite pratsom

Heller ikke Oracle vil kommentere overfor Computer Sweden om hvordan forhandlingene gikk til slutt.

Pressesjef Anders Rendtorff i Oracle sier at denne type forhandlinger alltid gjøres når fundamentale endringer skjer hos kunden.

- Vi ser spesielt på om det blir flere brukere, og om det blir et større geografisk område, sier han.

Kontrakter Og Avtaler