Oslo Børs får turbofart

Oslo Børs får turbofart

Med drahjelp fra Datametrix skal kapasiteten hos Oslo Børs aldri gå under 10 Gigabits per sekund.

Det er finanskrise, og mange noterte selskaper på Oslo Børs sparer penger. Børsen selv åpner på sin side lommeboka, og inngår en avtale til seks millioner med Datametrix om leveranse av teknologisk infrastruktur.

I leveransen ligger nettverk og sikkerhetsutstyr til to datasentre. På switch-siden inngår fire ferske Cisco Nexus 7000, «top of the rack»-switcher og blade-switcher. Ellers skal det også leveres 20 logiske brannmurer, optiske CWDM-løsninger for datatrafikk og lagringstjenester fra Smart Optics.

De fire Nexus 7000-switchene vil i praksis bety at kapasiteten hos Oslo Børs aldri vil gå under 10 Gigabits per sekund, sies det.

- Hastighet viktig

1. mai skal Oslo Børs implementere de nye systemene.

- Handler skal skje raskt og sikkert, og informasjonen må komme frem til markedet med et minimum av forsinkelse. Nå får vi en forutsigbarhet rundt hastigheten som er viktig for oss. Vi moderniserer store deler av vår infrastruktur, og med løsningene fra Datametrix får vi et meget godt system som tar høyde for våre nettverksbehov i lang tid fremover, forteller it-direktør ved Oslo Børs, Harald Næss.

Ytelsen skal sørge for at Oslo Børs kan kaste seg på den nye, voksende trenden der maskinbaserte transaksjoner gjøres mellom roboter. Med dette øker transaksjonsmengden og nettverkskravene skjerpes.

- Vi skal nå iverksette en integrasjon av handelssystemer med børsen i London. Dette stiller nye krav til øket kapasitet og ytelse ut over det vi kan oppnå med våre gamle systemer, forklarer Næss.

Referanse

Administrerende direktør i Datametrix, Svein Lerkerød, gleder seg til å se Nexus 7000-switchene i drift. Switchene er markert som flaggskip hos Cisco, og er blant de største som noensinne laget av selskapet.

- Oslo Børs stiller i særklasse høye krav til sine løsninger. Derfor er det svært hyggelig at de har valgt oss som leverandør av disse forretningskritiske løsningene. Dette blir en viktig referansekunde for oss, særlig i forhold til Nexus 7000, en svitsj vi har store forventninger til i markedet for kunder med store kapasitetskrav, sier Lerkerød.

Kontrakter Og Avtaler