Papirløst også i Oslo

Papirløst også i Oslo

Danske Ditmer har inngått avtale om levering av programvare til bystyre og byråd i Oslo.

Danske Ditmer AS har vunnet anbudskonkurranser med to ulike virksomheter i Oslo kommune, Bystyrets sekretariat og Byrådets kontor. Det betyr at 59 folkevalgte i bystyret og åtte politikere i byrådet får hvert sitt nettbrett med utstyrt med programvaren Edagsorden.

Programvaren skal erstatte papirbunkene, og agenda og vedlegg ligger på nettbrett eller nett i stedet for dyre utskrifter. Dessuten kan brukerne sette inn fotnoter og dele kommentarer. I Oslo skal løsningen skal prøves ut i november og desember, med utrulling fra nyttår.

- Ditmers omfattende erfaring fra danske kommuner var utslagsgivende for at vi valgte denne løsningen. Forventet god brukervennlighet var et av de viktigste kriteriene, sier Knut Bjørnar Larsen, avdelingsleder for ikt.

Ditmer vokser i Norge

Oslo-bystyrets og -byrådets utrulling følger i kjølvannet av tilsvarende prosjekter i Lørenskog og Skedsmo her i Norge, og løsningen er i bruk i en rekke kommuner i Danmark.

- Oslo er nå den tredje store norske kommunen som har valgt vår løsning, og vi har spennende samtaler med langt flere. Vår programvare gir raske og gode resultater til kommuner av alle størrelser. Selv om ikke alle umiddelbart har lyst å kvitte seg med papiret, viser våre erfaringer at danske politikere er svært glade for å ha fått mer på brett, sier Anders Juul, salgsansvarlig i Ditmer, og fortsetter:

- Våre løsninger er utviklet i tett samarbeid med danske kommuner. Vi kjenner derfor behovene og hvordan teknologi kan gi gevinster og besparelser i offentlig sektor. Våre løsninger gjør arbeidsdagen enklere for politikere og arbeidsgrupper.

Siden lanseringen i 2011 har det vært gjennomført over 25.000 møter i Edagsorden, og over 1.500 danske politikere bruker i dag løsningen som sitt primære møteverktøy.