Prevas signerer med Dolphin

Prevas signerer med Dolphin

Prevas har signert utviklingskontrakt med Dolphin Interconnect Solutions om å levere rask datakommunikasjon.

Produktet som skal utvikles er en switch for kablet dataoverføring mellom datamaskiner som skal gi raskere dataflyt enn tilsvarende løsninger på markedet.

Venter på prototyper

De første prototypene skal være klare i juni, men Dolphin Interconnect Solutions regner med å få produktene ut på markedet i løpet av året.

- Dette er Prevas første større in-house-prosjekt i Norge, sier gruppeleder Eivind Eriksen.

Prevas har nødvendig programvare og fysikere med erfaring fra bransjen, faktorer som ansees som nødvendig for å lykkes med prosjektet.

Konstruksjonen av kretskortet omfatter 128 balanserte databussledninger som skal overføre fem gigabit per sekund hver til kobberkabler.

Viktig kontrakt

IT-Bransjen har tidligere skrevet at Prevas utvider i Norge. Kontrakten de nå har fått er av stor betydning for selskapet videre drift.

- Dette prosjektet vil befeste vår posisjon som en seriøs aktør innen sektoren for kompleks elektronikkonstruksjon og som tjenestetilbyder til kunder som ønsker å skaffe seg neste generasjons teknologi, mener Eriksen i en pressemelding.

Prevas har tatt på seg systemspesifiseringen av produktene, ansvaret for elektronikkonstruksjon, skjema og layout på kretskortene.