Prosessavtale for IFS

Prosessavtale for IFS

IFS har skaffet seg en kontrakt med Kitron med en verdi på 18 millioner kroner.

Elektronikkprodusenten Kitron har valgt IFS Applications for å standardisere og forbedre forretningsprosesser i hele virksomheten. Kontrakten har en samlet verdi på 18 millioner kroner, og omfatter lisenser og konsulenttjenester.

Løsningen vil bli levert med det nye grensesnittet IFS Enterprise Explorer, og inkluderer komponenter for produksjon, distribusjon, økonomistyring, prosjektstyring, kundesystem (CRM), personalhåndtering (HR) og beslutningsstøtte (BI).

Kitron er en nordisk EMS (Electronic Manufacturing Services) -virksomhet med utviklings- og produksjonsenheter i Arendal (Norge), Karlskoga (Sverige), Jönköping (Sverige) og Kaunas (Litauen).

- Vi har tre hovedmål med prosjektet; standardisering av forretningsprosesser, høyere effektivitet gjennom prosessforbedringer og kostnadsreduksjoner samt økt informasjonskvalitet i alle ledd, sier Bjørn Wigstrøm, finanssjef i Kitron, i en presmelding

Data og medisinsk utstyr

IFS Applications vil støtte under kravene til datakvalitet og funksjonalitet som sporbarhet på alle områder i produksjonen.

- For å må våre mål er vi imidlertid avhengige av et forretningssystem som brukerne enkelt kan inkludere i sitt arbeid, og således har vi valgt et ledende brukervennlig system som IFS Applications, sier Wigstrøm.

Kitron har en omfattende verdikjede som inkluderer produktdesign og -utvikling, industrialisering, sourcing, produksjon, ettermarket og re-engineering. For å sikre optimal produktivitet i hele verdikjeden, har Kitron valgt et system som har funksjonalitet og brukervennlighet til i høyeste grad tilfredsstille krav til den valgte prosessmodellen SCOR (Supply Chain Operations Reference).

Kitron driver virksomhet i markeder som data/telecom, forsvaret, energi, industri, medisisnk utstyr, og offshore/maritim.

- De viktigste årsakene til at vi valgte IFS var at vi fikk konsulenter med industrikompetanse, industritilpasset funksjonalitet samt at forstudien viste at IFS virkelig kan og forstår hva som skal til for å lykkes i vår bransje. Relevante referanser kunne bekrefte dette. I tillegg forventer vi at den prosjektorienterte tilnærmingen i løsningen fra IFS vil tilføre vår virksomhet bedre prosjektkontroll, styrket konkurransekraft og høyere marginer.

Lavere risiko

- Kundene til Kitron er innenfor forskjellige bransjer, blant annet elektronikk til helsesektoren. Her stilles det høye krav til kvalitet. Med vår kvalitetsmodul kan man spore transaksjoner i verdikjeden fra komponentleverandørene. Det har vært en viktig grunn Kitron å velge oss, sier Glenn Arnesen, administrerende direktør for IFS i Skandinavia til Computerworld.

IFS er et av selskapene som opererer i en del av it-bransjen som hoder seg utenfor krisen. Selskapet ansetter flere folk, og omsetningen i annen kvartal er 25 prosent over samme periode i fjor.

- Vi har ikke merket lavkonjunkturen i det hele tatt. Kontrakten med Kitron bekrefter at vi fortsetter på en god bølge, sier Arnesen.

Ifølge Arnesen velger flere kunder IFS frem for tyske og amerikanske konkurrenter, fordi de opplever det skandinaviske selskapet som en lavere risikofaktor.

Kontrakter Og Avtaler