Redpill Linpro drifter Fotoknudsen

Redpill Linpro drifter Fotoknudsen

Redpill Linpro sikrer oppetid I Fotoknudsens systemer i god tid før julesalget.

Fotoknudsen har 950 000 registrerte brukere og lagrer mer enn 400 millioner bilder.

Før jul vil selskapets systemer håndtere 150 000 unike ordre og 200 000 forsendelser på julekort, kalendere, fotobøker og liknende, noe som utgjør rundt 40 prosent av årsomsetningen.

Stabilitet og oppetid er avgjørende, og nå har Fotoknudsen signert en avtale med Redpill Linpro, som skal fjerndrifte selskapets basissystemer og nettløsninger på Fotoknudsens egne maskiner.

Den nye løsningen består av e-handelsløsningen Magento, Apache-webserver, Percona MySQL-database, backupprogramvare fra Xtra, Varnish, høytilgjengelighets-proxy og -programvare, samt Ubuntu Lucid OS. Gjennom avtalen har Fotoknudsen redusert fra 26 til to webservere.

- Vi byttet nylig e-handelsløsning fra en Microsoft-plattform til Magento som er basert på åpen kildekode. Vi hadde ikke spesialkompetansen i eget hus, og trengte derfor en kyndig partner på området, sier teknologidirektør Ronny Kvalvågnes i Fotoknudsen i en pressemelding.

- Redpill Linpros kunnskap på drift av høytrafikk-løsninger, komplekse databaser og raske, skalerbare og robuste lagringsløsninger, var avgjørende sammen med at vi får dedikerte ressurser med detaljkunnskap på våre systemer, sier han.