RiksTV pusser opp

RiksTV pusser opp

Konsulentselskapet Kentor skal utvikle RiksTVs nye kundesystem. Telecomputing får jobben med å drifte løsningen.

RiksTV, som er Norges nest største tv-distributør, håper at avtalene vil gi et mer moderne og fleksibelt kundesystem for sine 500 000 kunder og 1200 forhandlere.

Økt salg

- RiksTV har hatt en markant oppgang i omsetningen de siste årene. Dette skyldes økt salg både når det gjelder våre tv-pakker, salg av enkeltkanaler samt våre filmtjenester, sier Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV i en pressemelding.

Han mener det nå er på tide å oppdatere systemet for å understøtte selskapets forretningsmodell og resultatmål.

- Kentors lange erfaring med å utvikle slike løsninger, kombinert med Telecomputings etablerte driftsmodell, var utslagsgivende for vårt valg av leverandør, sier Birkeland.

Kentor har tilbudt it-løsninger til telekomaktører siden 1995 og har i dag telekomkunder i Norge, Sverige og Finland.

- Vi ser frem til å jobbe tett med RiksTV i Norge og vil gjøre vårt ytterste for å innfri de forventninger som stilles til oss, sier Urban Berlinde, administrerende direktør i Kentor.

Forandrer tjenestestruktur

Hovedoppgavene i forhold til avtalen er å skape raskere endringer i pris- og tjenestestrukturen samt å muliggjøre mer differensierte support- og støttetjenester.

- Vi er meget stolte av å bli tildelt denne kontrakten med RiksTV. Ved å kombinere de aller beste bransje- og virksomhetsspesialistene fra Kentor, vårt datterselskap, med personer og tjenester fra vår norske driftsorganisasjon, så har vi også samlet den aller beste kompetansen i konsernet til å utvikle og drifte denne nye kundeløsningen for RiksTV, mener Sven Tore Kaasa, administrerende direktør i Telecomputing.