SAP kjøper Datango

SAP kjøper Datango

Nytt strategisk oppkjøp skal sikre SAP andeler i markedet for utdanningsprogramvare.

SAP har annonsert at de planlegger å kjøpe det Datango, som leverer programvare for måling av arbeidsytelse.

Datangos løsning tilbyr funksjonalitet for innholdsutvikling, oversetting og utrulling av elektronisk opplæring, dokumentasjon og brukerstøtte. Selskapet ble grunnlagt i 1999, holder til i Berlin og har samarbeidet med SAP i en årrekke.

Oppkjøpet vil fylle ut SAPs programvareportefølje rettet mot utdanningsmarkedet, og målet til SAP er å integrere disse løsningene med sine andre verktøy.

I en pressemelding heter det at Datangos Electronic Performance Support-løsning (EPSS) vil bidra til å redusere de totale eierkostnadene for kundene betraktelig.

- Arbeidsytelsesverktøy har blitt mer og mer strategisk og kritisk for at våre kunder skal lykkes, og Datango er den klare lederen i dette markedet, sier Markus Schwarz, global direktør for SAP Education.

- Ved å ha sitt eget produkt på dette markedet kan SAP nå sette fart i utviklingen, og produsere solid innhold for kundene våre i tiden fremover.

Oppkjøpet forventes å være gjennomført i løpet av første kvartal 2012, men avhenger av godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Datango har kontor og fire ansatte i Norge.