Scandics valgte Daxcom

Scandics valgte Daxcom

Datametrix svenske datterselskap vant kommunikasjonsavtale i særklasse.

Daxcom, Telenor-eide Datametrix sitt svenske datterselskap, har vunnet nordisk rammeavtale med Scandic om levering av Cisco-basert «Unified Communications» (UC) som tjeneste.

Avtalen har en verdi på 60 millioner kroner, og går over fem år. Prosjektet startes opp umiddelbart og utrullingen forventes å gjøres i løpet av høsten.

- Scandic får en helt ny telefoniplattform basert på Cisco-teknologi. Løsningen installeres i Sverige, men skal brukes i hele Norden og vil integreres med Scandics øvrige hotellsystemer, slik som for eksempel bookingløsningen, sier Brede Bjørnstad, leder i Daxcom.

Under avtalen får Scandic med sine 223 hotell og 13.000 ansatte i Norden ny telefoniplattform og kommunikasjonsverktøy med 40.000 tilknytninger, herav inkludert 30.000 hotellrom. Verktøy inkluderer blant annet video via en Jabber-basert klient.

- En viktig årsak til at vi vant denne avtalen er at vi presenterte et løsningsforslag som dekker Scandics behov for mobil, video og samhandling, samt en måte for å innfase ny teknologi i takt med at den kommer, sier Bjørnstad.

Gjennombrudd for Sverige-satsing

Rammeavtalen markerer et gjennombrudd for Daxcom i Sverige. Selskapet teller i dag 16 ansatte, men er i gang med å rekruttere ytterligere syv personer. I Scandic-leveransen vil også moderselskapet Datametrix dessuten stille med Cisco-kompetanse fra Norge.

- Denne avtalen er et kroneksempel på hvordan vi tilnærmer oss markedet med lokal tilstedeværelse og kompetanse, samtidig som vi drar nytte av Datametrix’ erfaringer og kompetanse i Norge, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Kontrakter Og Avtaler