Sikkerhetskopierer alle helsedata

Sikkerhetskopierer alle helsedata

Lite Oslo-selskap med rammeavtale for brukere av Norsk Helsenett.

OBC har inngått en partneravtale med Norsk Helsenett om å tilby backup-løsning for brukerne i helsenettet. Avtalen innebærer at selskapet får tilgang til helsenettet, for å kunne levere tjenestene sine til de som ønsker det.

- Dette er en fantastisk avtale for oss. Det har tatt mye tid, men de er naturlig nok veldig nøye. Det betyr mye at Norsk Helsenett har godkjent våre løsninger, sier Alexander Hagerup, medgründer og daglig leder i OBC.

Sikre datasentre

OBC står for The Online Backup Company, som er et lite norsk selskap som er i ferd med å vokse i rasende fart på sitt område. Selskapet ble startet i 2005, etter flere år med testing og utvikling. Siden starten har selskapet nesten doblet seg årlig og omsetter i 2009 for over 20 millioner kroner. Selskapet har 20 ansatte.

- Det er vanskelig å verdsette denne avtalen, men vi budsjetterer med en total omsetning på 50 millioner i 2010. Det er mer enn dobling fra 2009. Vi møter stor interesse fra aktører i helsesektoren, sier Hagerup.

OBC tilbyr backup av all slags data over nettet. Gjennom helt automatisk sikkerhetskopiering sendes bedriftens filer i kryptert tilstand over linje for lagring på to forskjellige sikre datasentre - alt er kontinuerlig overvåket av tekniske personell.

- Våre kunder trenger ikke lenger tenke på, eller bruke tid på, backup av sine data, sier Hagerup.

Katastrofe

Løsningen vil være tilgjengelig for alle helserelaterte foretak, fra små legekontor til store sykehus. For de største enheter vil det tar noen måneder før kapasiteten er lagt til rette.

- Vi regner med å ha det oppe og gå for de store i løpet av tre måneder, men nå kan allerede de fleste legekontor, inkludert tannleger, benytte sikker backup gjennom helsenettet, sier Hagerup.

Omfanget av lagring har økt enormt de siste årene, også i helsevesenet. Alt for mange har ikke en god sikkerhetsløsning. Det betyr at ved en brann eller en diskfeil, vil mye viktige data bli borte.

- Det er alt for mange som undervurderer faren og slurver med sikkerheten, mener Hagerup.

Kontrakter Og Avtaler