Skal utdanne virksomhetsarkitekter

Skal utdanne virksomhetsarkitekter

Primesource inngår kurs-samarbeid med sørafrikanske Real IRM Solutions.

Primesource har inngpått samarbeid med det internasjonale selskapet Real IRM Solutions om å levere kurs og etterutdanning innen virksomhetsarkitektur (Enterprise Architecture) i det norske markedet.

Selsdkapet har ambisiøse mål for virksomhetsarkitektur, og målet med det nye samarbeidet er å utvikle og levere komplette og relevante opplærings- og treningsopplegg for selskaper som investerer i virksomhetsarkitektur og for personer i fagfeltet.

- Vi ønsker å forenkle og konkretisere Enterprise Architecture for våre kunder og samarbeidspartnere. Kompetanseutvikling, utdanning og kurs gjennomført med en kombinasjon av internasjonalt anerkjente instruktører og norsktalende personer med mye erfaring, mener vi er den beste oppskriften for å sette deltagerne i stand til praktisk bruk av EA i egen arbeidssituasjon og virksomhet, sier sjefsarkitekt og daglig leder Roar Engen i Primesource.

De to selskapene jobber for å utvikle og tilpasse kurstilbudet til norske forhold, og har allerede et etablert kurstilbud. Det første TOGAF 9 sertifiserings kurset settes opp i september:

- Vi har gjennomført opplæring og akkreditert TOGAF sertifisering for mer enn 250 personer i Norsk offentlig sektor siden 2010. Sammen med Primesource vil vi nå utvide tjenestekatalogen, og tilby åpne og tilpassede bedriftsinterne EA kurs og sertifiseringer til deres kunder og samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Stuart Macgregor i Real IRM i en melding.