Småklipp fra It-bransjen

Småklipp fra It-bransjen

GMO Globalsign kjøper seg inn i Trustzone, Norgesgruppen velger Microsoft Office 365 og Wilhelmsen Ships Service inngår avtale med IFS.

De viktigste småsakene fra It-Bransjen.

GMO Globalsign kjøper seg inn i Trustzone

Etter flere års samarbeid kjøper nå amerikanske GMO GlobalSign opp en del av danske Trustzone.

Trustzone leverer SSL-sertifikater i det skandinaviske markedet, og som en del av avtalen får Trustzone nå muligheten til å tilby kundene en rekke on-demand-løsninger.

For eksempel kan EV SSL-sertifikater (Extended Validation Certificate) nå utstedes på minutter fremfor dager, heter det fra Trustzone.

Jacob Højmark Nielsen, administrerende direktør i Trustzone, sier oppkjøpet styrker selskapets konkurranseposisjon i det norske markedet.

- Med oppkjøpet styrkes samarbeidet mellom GMO Globalsign og Trustzone, hvilket i praksis betyr, at vi kan tilby nye produkter som gjør oss ytterligere attraktive blant norske bedrifter, sier Nielsen

Norgesgruppen velger Microsoft Office 365

Norgesgruppen, som blant annet driver mat-kjedene Meny, Spar, Joker og Kiwi, trenger ny samhandlingsplattform, og Microsoft leverer når dagligvarekonsernet går over til Microsoft Office 365.

Avtalen går over tre år og gjelder for over 6 000 Norgesgruppen-ansatte.

Med ansatte spredt over store deler av landet og i flere forskjellige foretak, har effektiv samhandling vært en utfordring for dagligvareaktøren, heter det i en pressemelding.

Office 365 skal løse denne utfordringen, og i tillegg sørge for at epost, lynmeldinger, videokonferanse og kontorverktøy samles innenfor ett og samme system.

Wilhelmsen Ships Service inngår avtale med IFS

IFS opplyser i en pressemelding at Wilhelmsen Ships Service (WSS), leverandør av tjenester til sjøfartsindustrien og en del av Wilhelmsen Maritime Services, har inngått avtale om å implementere IFS Applications 8.

Avtalen omfatter lisenser og tjenester til en verdi av omlag 59 millioner kroner.

Løsningen kommer til å rulles ut til rundt 2 000 ansatte i WSS sitt globale nettverk, og implementasjonen starter i august i år. Wilhelmsen har totalt over 4 500 ansatte fordelt på 2 400 havner i 125 land.

WSS tok først i bruk løsninger fra IFS i 1999, og Applications 8 skal erstatt en rekke eldre systemer og skaper dermed en mer effektiv forretningssystemsarkitektur.