Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Atea vant kontrakt med Ekornes og pris fra Cisco, mens Accenture og Avanade er tildelt global Microsoft-pris.

Ekornes ASA har valgt Atea som leverandør av overvåking og fjerndrift for alle sine lokasjoner over hele verden.

Avtalen har en verdi på 15 millioner kroner, og har en varighet på fem år, ifølge en pressemelding fra Atea.

Møbelprodusenten Ekornes er kjent for blant annet Stressless, et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen. Selskapet har 1600 ansatte, og produksjonen foregår i syv fabrikkanlegg, hvorav seks i Norge og ett i USA.

- Ekornes er avhengig av en solid infrastruktur og driftssikre løsninger for å sikre en stabil og effektiv forretningsdrift verden over. Vår kjernevirksomhet er møbelproduksjon og -distribusjon og vi var derfor ute etter å finne en partner som har drift av it-løsninger som sin kjernevirksomhet, sier Geir Balsnes, direktør i Ekornes.

Blant kriteriene for at valget falt på Atea var lokal tilstedeværelse og evne til å levere global drift 24 timer i døgnet, syv dager i uka.

- Atea viste seg å fylle alle kriterier med riktig pris og kvalitet i tøff konkurranse med andre tilbydere, sier Balsnes.

Han tror avtalen er begynnelsen på et langt og trygt vennskap.

Dag Fodstad, administrerende direktør i Atea AS, er begeistret for avtalen med det han anser som en spennende og viktig kunde for selskapet.

- Ekornes passer veldig bra inn i vår forretningsmodell og er med på å befeste vår strategiske satsing innen it-outsourcing og Cloud Solutions, sier Fodstad.

Årets datasenterpartner

Atea Sverige er tildelt Ciscos Partner Award for "Data Center Partner of the Year North Europe". Prisen ble delt ut under Cisco Partner Summit 2013 i Boston, USA.

Dette ifølge en pressemelding fra Atea Sverige.

Begrunnelsen for tildelingen er at "Atea har gjort en fantastisk jobb med å skape et attraktivt Cisco datasentertilbyder" og at "den brede og dype kompetansen i nettverk, server og lagring har vært avgjørende for fremgangen og tilveksten innen UCS og datasenterswitching i regnskapsåret 2012".

- Utmerkelsen viser at Ateas satsning på kompetanse rundt Ciscos datasenterløsninger lønner seg, og ikke minst er deres satsning en viktig årsak til at Cisco nå er nummer to på markedet for bladeservere, sier Niklas Andersson, direktør i Cisco i Sverige.

- Vi er veldig glade og stolte over utmerkelsen som vi ser som et bevis på art vi har satset riktig og bekrefter vår posisjon i markedet, sier Carl-Johan Hultenheim, direktør i Atea Sverige.

Alliance Partner of the Year

Konsulent-, outsourcing og tjenestetilbyder Accenture og Avanade er valgt som henholdsvis Alliance Partner of the Year og Mobility Partner of the Year.

- Vi gleder oss over disse utmerkelsene, som er en anerkjennelse av måten Accenture og Avanade hjelper kunder å realisere gevinster ved bruk av Microsoft-teknologi. Microsoft har et stort antall allianse- og mobilitetspartnere, og det føles naturlig nok veldig bra å være anerkjent som nummer én på denne listen, sier Bjørn Unnersaker, markedssjef i Avanade i Norge.

Begrunnelsen for tildelingen er ifølge Microsoft de to selskapenes samarbeid i flere enn 10.000 Microsoft-baserte prosjekter for over 3700 kunder over hele verden.

- Alliancen vi har med Accenture og Avanade gir en unik verdi for kundene som resulterer i vellykket, rask og smidig implementering av løsninger basert på Microsoftplattformen, sier Jon Roskilll, direktør i Worldwide Partner Group i Microsoft.

Avanade, som begynte tilværelsen som en felles satsning mellom Accenture og Microsoft og nå er eid av Accenture, er sammen med førstnevnte også tildelt utmerkelsen Partner og the Year i Spania og Tyskland.

Microsoft Partner of the Year Awards er utmerkelser som deles ut til Microsoft-partnere som har "utviklet og levert eksepsjonelle Microsoft-baserte løsninger i løpet av det siste året".