Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Dagens nyheter om Pearl Consulting og Affecto, NITO, Huawei og Comoyo.

Pearl Consulting og Affecto i BI-samarbeid

De to selskapene Pearl Consulting og Affecto går sammen om å danne fagmiljø på Sap Enterprise Resource Planning (ERP) og Business Intelligence (BI).

Årsaken skal være stor vekst i etterspørsel fra kundene om å analysere og formidle informasjonen som ligger i de mange Sap-systemene i norske bedrifter.

- Sap-brukerne ønsker å ha tilgang til og analysere informasjonen der de er på en enkel måte. Derfor har vår kollega Pearl Consulting og vi har opplevd en behagelig oppdragsvekst og inngått partnerskap på en rekke prosjekter, sier Håvard Ellefsen, administrerende direktør i Affecto Norway i en pressemelding.

Han sier videre at de to selskapene har lagt merke til en trend mot mer brukervennlige SAP-løsninger, blant annet med mer visuell presentasjon av informasjon på mobile plattformer som smartmobiler og nettbrett.

- Før hadde brukerne analyse som jobb og behersket kompliserte Sap-løsninger, i dag trekkes løsningene mye lenger ut i organisasjonen, sier administrerende direktør Ingemar Goksøyr i Pearl Consulting og fortsetter;

- Det gir oss et nytt sett med sluttbrukere som forventer like enkel bruk som apper og nettaviser, og som vil ha sanntidstilgang til BI-løsningene på de flatene de selv vil, enten det er pc, smarttelefon eller nettbrett.

Både Affect og Pearl Consulting er Sap-partnere, og har begge tidligere blitt kåret til årets Sap-partner.

NITO-app viser ingeniørlønn

Tirsdag 23. oktober lanserte Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon (NITO) sin nye medlemsapp for smartmobiler med Android eller IOS.

Blant de viktigste funksjonene er lønnskalkulatoren, som inneholder lønnsdata fra over 70.000 av organisasjonens medlemmer.

- At vi er åpne og deler våre lønnsdata, gjør at ingeniører der ute kan få en vurdering av sin markedsverdi, sier Per Ole Hansen, forhandlingsleder i NITO i en pressemelding.

Det er ikke bare nyttig for medlemmene, for bevisstgjøring av lønnsdata i en lønnskalkulator kan være like viktig for arbeidsgiver som for arbeidstaker.

- Dersom en ingeniør oppdager at han eller hun ligger et stykke under snittlønnen, kan vedkommende søke nye arbeidsmarker, og arbeidsgiver kan miste viktig kompetanse, sier Hansen.

Applikasjonen er også nyttig for andre, for NITO gir én krone til Ingeniører Uten Grenser (IUG) for hver gang appen blir lastet ned.

- Det var viktig for oss å gi appen en merverdi ut over fordelene den gir medlemmene våre, og Ingeniører Uten Grenser gjør en viktig jobb som vi i NITO støtter, forteller Kristoffer Moene Rød, prosjektleder for apputviklingen i NITO.

NITO-appen er gratis, og ligger klar for nedlasting fra Apples App Store og Google Play.

Comoyo og BBC inngår samarbeid

Telenors satsing på film og tv på nett, Comoyo, får en skikkelig boost med ny avtale med BBC Worldwide.

Under avtalen skal Comoyo skal levere de fire populære kanalene BBC entertainment, BBC Lifestyle, BBC Knowledge og BBC World News.

- Det gjør at Comoyo TV nå får et helt unikt kanaltilbud med stor bredde og høy kvalitet. Vi vet at streaming av TV er viktig for de nordiske brukerne, og dette er et unikt tilbud fra Comoyo, sier Sven Thaulow, daglig leder i Comoyo i en pressemelding.

BBC Worldwide er også godt fornøyd med avtalen.

- I våre øyne er Comoyo-initiativet en fantastisk mulighet til å nå nye brukere i et marked som virkelig vet å sette pris på kvalitetsprogrammene fra BBC, sier Ian McDonough, daglig leder i BBC Worldwide Channels EMEA.

Med den nye avtalen lander Comoyo på totalt 17 tv kanaler og over 3.500 filmer klar til streaming ut i norske hus og hytter.

Kanaler som TVNorge, Fem, Max, Vox, eurosport, Disney, Discovery og Canal 9 er allerede på plass, og Thaulow forteller at Comoyo vil fortsette å satse på tv-streaming.

- Fremtidens TV-seere kommer ikke til å følge fastlagte sendeskjemaer. De vil kreve en uavhengig distribusjonsplattform som tilbyr alt innhold til alle slags dingser, tilgjengelig for dem når de vil ha det, sier Thaulow.

Kontrakter Og Avtaler