Sony bygger 3D-buss

Sony bygger 3D-buss

Sony har fått i oppdrag å levere Nordens første 3D-buss til det TV 2-eide produksjonsselskapet OB-Team.

Utstyrt med Sonys ledende 3D-teknologi vil bussen være et markedsledende verktøy for 3D-produksjon. Bussen vil blant annet ha 20 000 meter med kabler, arbeidsplass for et helt tv-team og være utstyrt med åtte 3D-kameraer.

Tror på rask ekspansjon

Bilen blir bygget som en semitrailer som vil gå uten egen følgebil for utstyr som kamera, stativer og lignende. Den får et eget lasterom med lift bakerst og rikelig plass til kabeltromler og annet utstyr under bilen.

- Sony har unik kompetanse på 3D-produksjoner. Kombinasjonen av kunnskap, opplæringstilbud og teknologi gjorde Sony til et enkelt valg av partner. 3D åpner nye muligheter, med produksjoner som kan sendes direkte eller vises i opptak på kulturhus og kinoer over hele landet, Bjørnar Nordahl, direktør i OB-team.

Han forteller i pressemeldingen at han tror utbredelsen av 3D vil skje raskerer enn HD-utviklingen.

- Eksempelvis var direkte distribusjon til kino var utenkelig to år tilbake, nå er det mulig, sier han.

Krever mye opplæring

Det fremkommer av OB-teams hjemmesider at det ikke nødvendigvis vil bli en enkel prosess å produsere tv-programmer i 3D.

- Vi må levere betydelig opplæring både av våre egne ansatte og andre nøkkelfunksjoner involvert i en 3D produksjon. Vi må nå begynne å tenke bilder i tre, ikke bare to akser. Produksjon i 3D reiser også en del andre produksjonsmessige utfordringer, som vi må arbeide med også overfor det frilanscrew vi benytter til våre 1.400 årlige TV-produksjoner, skriver de på sin hjemmeside.

3D-bussen klargjøres nå hos Broadcast Network i England og skal etter planen leveres til OB-team i midten av juli.

OB-Team eies av TV 2, men gjør også produksjoner for andre tv-selskaper, blant annet NRK.