Kjell Rusti, Sopra Steria. (Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria)

KOMPLETTERER: Når Sopra Steria nå signerer med Google Cloud, kompletterer selskapet sin skyportefølje. Sjefen i Skandinavia, Kjell Rusti, forteller at Google og Sopra Steria vil samarbeide på utvalgte prosjekter i framtiden. (Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria)

Sopra Steria tilbyr Google

Har nå alle de tre store skyleverandørene etter å ha blitt en del at partnerprogrammet til Google Cloud.

Sopra Steria melder at selskapet har nettopp blitt en del av partnerprogrammet til Google Cloud. Det medfører at selskapet nå kan tilby tjenester på Googles skyinfrastruktur i sine kunders prosjekter.

Googles plattform

Å kjøre på Google Cloud Platform betyr å bruke deler av Googles interne løsninger til sine egne implementasjoner. Plattformen er den samme som Google bruker internt til blant annet sin egen globale infrastruktur. Den passer ifølge Sopra Steria spesielt godt til prosjekter som krever robust infrastruktur og kraftige kalkulasjoner, for eksempel innen kunstig intelligens og Big Data.

— Samarbeidet med Google betyr at vi ytterligere styrker vår evne til å gjennomføre store, komplekse innovasjonsprosjekter. Vi jobber med noen av de største kundene på markedet, og gjennom Google får vi tilgang på teknologi og ekspertise som styrker vår kompetanse som digital transformasjonspartner, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia, i en pressemelding.

De tre store

Denne kunngjøringen medfører også at Sopra Steria nå kan tilby tjenester fra alle de tre store skyleverandørene i verden: Amazon Web Services, Microsoft Azure, og nå Google. Selskapet opplyser også at i Norge tilbyr Sopra Steria skytjenester levert fra IBMs skydatasenter, som gjør det mulig å lagre data trygt på norsk jord.

Kontrakter Og Avtaler