Steria-kontrakt på skinner

Steria-kontrakt på skinner

Steria får 120 millioner kroner for applikasjonsdrift i Jernbaneverket.

Jernbaneverket har inngått en avtale om applikasjonsdrift med it-konsulentselskapet Steria til en verdi av 120 millioner kroner.

- Avtalen omfatter etablering, drift og forvaltning av en sentralisert driftsplattform, drift av det sentrale applikasjonsmiljøet, drift og forvaltning av kontorstøttemiljø og brukerstøtte til Jernbaneverkets ansatte, forteller Jan Hokstad, direktør for driftsdivisjonen i Steria.

Steria skal også etablere en katastrofeberedskapsløsning og ny kommunikasjonsløsning for Jernbaneverket. Konsulentselskapet skal også levere lokale tjenester til avdelingskontorene rundt om i landet. Tidligere har Steria levert rådgivings- og systemutviklingstjenester til Jernbaneverket.

120 millioner

Avtalen gjelder for tre år, med mulighet for ytterligere fem års forlengelse, og har en verdi på rundt 120 millioner kroner i avtalens tre første år.

Ikt-direktør i Jernbaneverket, Knut Frækeland har store forventninger til avtalen.

– Steria skal sørge for at alle medarbeiderne i Jernbaneverket på alle kontorer rundt om i landet til enhver tid har tilgjengelige og funksjonelle verktøy. Dette er nødvendig for at vi skal kunne konsentrere oss om våre kjerneoppgaver, sier Frækeland.

Jernbaneverket er det statlige forvaltningsorganet for jernbanen i Norge, og ligger under Samferdselsdepartementet.

Kontrakter Og Avtaler