Steria vant David Cameron

Steria vant David Cameron

Steria har inngått superkontrakt med britisk regjeringen til verdi av ti milliarder kroner over ti år.

Steria-konsernet har vunnet en gigantkontrakt med departementet til Storbritannias statsminister David Cameron. Avtalen har potensiell verdi på omkring 10 milliarder kroner over 10 år, og omhandler samordning og effektivisering av regjeringens administrasjon, ifølge en pressemelding.

- Dette er én av de største og viktigste kontraktene Steria har vunnet gjennom historien, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

- Modernisering av offentlig sektor er et høyaktuelt tema, og jeg tror mange lands regjeringssjefer kommer til å følge samarbeidet med argusøyne, fortsetter han.

Sammen med den britiske regjeringen har Steria opprettet et fellesforetak, Shared Services Collected Ltd. Her eier selskapet 75 prosent, mens regjeringen eier resten. Første oppgave blir å levere delte tjenester innen finans, HR og anskaffelser til Arbeids- og pensjonsdepartementet, Mat-, miljø- og distriktsdepartementet og den britiske miljøetaten.

Det er også mulighet for utvidelse til flere etater og departementer.

- Det er bare naturlig at offentlige foretak deler visse tjenester. Da slipper skattebetalerne å ta regningen for dupliserte tjenester, samtidig som departementer og etater frigjør ressurser til å utføre sine primæroppgaver, sier Rusti.

Kontrakter Og Avtaler