Steria vant gigantavtavtale

Steria vant gigantavtavtale

Steria har inngått en avtale med Trondheim kommune verdt opptil 155 millioner kroner.

De neste fem årene har Steria ansvaret for applikasjonsdriften til Trondheim kommune.

Bygger ny plattform

Avtalen innebærer at Steria skal levere all sentral applikasjonsdrift i kommunen og bygge en ny it-plattform fordelt på to datasentre, ett i Trondheim og ett i Oslo.

- Dette er en av de desidert største driftsavtalene vi har inngått i Norge, sier en fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

Når Steria har den nye plattformen klar vil alle applikasjoner og data migreres over fra eksisterende driftsleverandør.

- Vi skal levere fremtidsrettede løsninger og drive kontinuerlig videreutvikling av teknologien, slik at brukerne opplever kommunen som moderne og nyskapende, fortsetter Solem.

Lagt på anbud

Selskapet stakk av med seieren etter at kommunen la ut forespørselen på anbud i desember. Etter en prekvalifiseringsrunde sto det mellom tre selskaper.

- Vi mottok flere gode tilbud, men etter en omfattende utvelgelsesprosess føler vi oss trygge på at Steria er riktig partner for drift av vår applikasjonsportefølje, sier it-sjef Harald Moe i Trondheim kommune i en presseuttalelse.

Avtalen løper over fem år, med opsjon på ytterligere ett år. Totalverdien på avtalen blir 155 millioner kroner inkludert opsjonsåret.

Les om: