Stor Opera-avtale med Sharp

Stor Opera-avtale med Sharp

Den norske nettleseren blir å finne i forbrukerelektronikk fra Sharp.

Opera Software skal levere utviklingsrammeverket Opera Devices SDK til den japanske elektronikkprodusenten Sharp, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Det norske nettleserselskapet vil ikke ut med kontraktslengde og estimert verdi, men kommunikasjonsdirektør Tor Odland kaller avtalen "signifikant".

- Vi går aldri ut med summer, men sånne avtaler har gjerne varighet på noen år og kontrakten er såpass stor at vi mener investorene bør være klar over den, sier Odland til Computerworld.

Håper på utvidelse

Opera Devices SDK er et rammeverk som gjør kundene i stand til å tilpasse nettleseren til andre elektroniske enheter enn pc-er og mobiltelefoner.

Sharp hadde en omsetning på over 175 milliarder kroner i fjor, og produserer en lang rekke slike elektroniske produkter for forbrukermarkedet, blant annet tv-er, dekodere og bærbare mediespillere.

- Selskaper som Sharp som gjør mange forskjellige ting, men denne avtalen er rettet inn mot en spesifikk kategori, og vi håper det blir flere, sier Odland.

Tidlig inne

Hemmelighetskremmeriet skyldes at Opera kommer tidlig inn i selskapets produktviklingsprosess. Sharp vil holde kortene tett til brystet om hva de er i ferd med å produsere.

I tillegg til inntekter ved salg av rammeverket, kan Opera vente seg lisens- og vedlikeholdsinntekter når produktene blir lagt ut for salg. Konsulenter bistår også Sharp i å tilpasse nettleseren for selskapets enheter.

- Avtalen inkluderer lisenser, vedlikehold og utvikling. Det er sjelden selskaper bare kan kjøpe sdk-en uten å trenge hjelp fra oss, påpeker Odland.

Kontrakter Og Avtaler