Stor Statoil-kontrakt til Datametrix

Stor Statoil-kontrakt til Datametrix

Stavanger-kontoret kapret storkontrakt på avansert datasenterløsning.

Knapt ett år etter at Datametrix etablerte kontor i Stavanger har de hanket inn sin hittil største kontrakt. Selskapet skal levere avanserte systemer for datakommunikasjon mellom ulike datasenterlokasjoner hos Statoilhydro.

- Kontrakten er en bekreftelse på at det var en helt riktig strategi av oss å satse på fysisk tilstedeværede i Stavanger-området. Her er det en sterk olje- og offshoresektor som har behov for denne type løsninger vi kan tilby, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

DWDM

Kontrakten innebærer at Datametrix skal levere utstyr og tjenester for å sikre at Statoilhydros tre distribuerte datarom i Forus og på Madla kan fungere som ett datasenter.

– Dette er blant de heftigste DWDM-leveransene i sitt slag i landet i år, og foreløpig den største kontrakten på Stavanger-kontoret. Slik sett er den også en anerkjennelse av vår lokale kompetanse og at vi er i ferd med å etablere et sterkt kompetansemiljø i regionen, sier Thomas Ramstad, avdelingsleder for Datametrix Stavanger.

Stavanger-kontoret har nå fem ansatte, og vil omsette for et betydelig tosifret millionbeløp allerede før utløpet av sitt første hele budsjettår. Totalt har Datametrix nå 180 ansatte fordelt på Oslo, Trondheim, Tromsø, Bergen og Stavanger.

Kontrakter Og Avtaler