Svensk storavtale til EDB

Svensk storavtale til EDB

EDB blir ny driftsleverandør for svenske SL i en avtale verdt 200 millioner kroner.

EDB er på hugget i Sverige. Selskapet overtar driften for trafikkselskapet SL i Sverige. SL kaster ut Logica til fordel for EDB.

Dette er andre gang EDB skviser ut Logica. Også Centrala Studiestödsnämndens avsluttet et mangeårig samarbeid med Logica til fordel for EDB tidligere i år.

Avtalen mellom SL og EDB har en verdi på over 200 millioner svenske kroner, drøyt 50 millioner per år i fire år, skriver IDG.se.

Krav

Logica har sittet med driftsansvaret i SL i åtte år. Men selskapet for kollektivtrafikk er inne i en stor oppgradering av it- og serverparken. I prosessen har de valgt å gå bort fra Logica, og valgte altså EDB.

Marie Westergren Eklund, it-sjef i SL, er godt fornøyd med valget.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan omstillingsprosessen går. Vi har klare kravspesifikasjoner Det har vært flere selskaper interessert i denne kontrakten, men EDB var best på kombinasjonen av kvalitet, arbeidsforhold og fleksibitilet, sier hun.

Passer samen

I tillegg til Logica var også Cygate, Tieto og CSC med i anbudsrunden.

SL blir en av EDBs største kunder i Sverige. Selskapet har også oppdrag hos blant andre SJ, Telenor, Posten og Coor.

– Dette er en oppgave som passer oss veldig godt. Det gjelder applikasjonsdrift, outsourcing og slike saker. Vi passer bra sammen med SL, sier EDBs svenske toppsjef, Tomas Parmbäck.

Kontrakter Og Avtaler