Svensk storavtale til EDB

Svensk storavtale til EDB

EDB blir ny driftsleverandør for svenske SL i en avtale verdt 200 millioner kroner.

EDB er på hugget i Sverige. Selskapet overtar driften for trafikkselskapet SL i Sverige. SL kaster ut Logica til fordel for EDB.

Dette er andre gang EDB skviser ut Logica. Også Centrala Studiestödsnämndens avsluttet et mangeårig samarbeid med Logica til fordel for EDB tidligere i år.

Avtalen mellom SL og EDB har en verdi på over 200 millioner svenske kroner, drøyt 50 millioner per år i fire år, skriver IDG.se.

Krav

Logica har sittet med driftsansvaret i SL i åtte år. Men selskapet for kollektivtrafikk er inne i en stor oppgradering av it- og serverparken. I prosessen har de valgt å gå bort fra Logica, og valgte altså EDB.

Marie Westergren Eklund, it-sjef i SL, er godt fornøyd med valget.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan omstillingsprosessen går. Vi har klare kravspesifikasjoner Det har vært flere selskaper interessert i denne kontrakten, men EDB var best på kombinasjonen av kvalitet, arbeidsforhold og fleksibitilet, sier hun.

Passer samen

I tillegg til Logica var også Cygate, Tieto og CSC med i anbudsrunden.

SL blir en av EDBs største kunder i Sverige. Selskapet har også oppdrag hos blant andre SJ, Telenor, Posten og Coor.

– Dette er en oppgave som passer oss veldig godt. Det gjelder applikasjonsdrift, outsourcing og slike saker. Vi passer bra sammen med SL, sier EDBs svenske toppsjef, Tomas Parmbäck.