TDC signerer med Statens vegvesen

TDC signerer med Statens vegvesen

TDC blir Statens vegvesens nye dataleverandør i avtale verdt 100 millioner kroner. Taperen er EDB Ergogroup.

Statens vegvesen lemper ut EDB Ergogroup til fordel for TDC, som nå sikrer seg en avtale med vegvesenet verdt 100 millioner kroner.

Med denne avtalen får TDC dermed det totale ansvaret for vegvesenets dataløsninger i en kontrakt med løpetid fire år.

Lokaliserer trusler

- Dette er en stor, og ikke minst viktig, kontrakt for TDC. Vi ble vurdert som best på kombinasjonen av pris og kvalitet. Det betyr mye for oss, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC.

TDC får også ansvaret for at vegvesenets fotobokser, tellepunker, overvåkningskameraer er operative døgnet rundt. I tillegg får de rollen som rådgiver og samarbeidspartner for vegvesenet på trender og utvikling på IKT-området, samt lokalisere mulige trusler og sørge for at vegvesenet ligger langt fremme på området.

Praktisk samarbeid

Prosessen har pågått i ett år, men TDC trakk til slutt det lengste strået.

- Kontrakten er viktig for oss både økonomisk og praktisk. For offentlige etater er det avgjørende å ha god og sikker tilgjengelighet. Når vi snakker om overvåkning av tunneler for eksempel, har det også noe med trafikksikkerhet å gjøre. Da er det avgjørende å ha en partner som har løsninger som fungerer til enhver tid, sier Bjørn Ivar Saltrø i Statens vegvesen.