STOLT: Björn Ivroth i Evry ser den utvidete avtalen som en bekreftelse på høy kvalitet. (Foto: IDG)

STOLT: Björn Ivroth i Evry ser den utvidete avtalen som en bekreftelse på høy kvalitet. (Foto: IDG)

Telenor utvider samarbeidet med Evry

Ny avtale inkluderer  Telenor i Sverige.

Den nye avtalen mellom Telenor og Evry inkluderer dedikerte skytjenester, infrastruktur- og datasentertjenester for å støtte Telenors digitale transformasjon, ifølge en pressemelding.

Evry har levert it-tjenester til Telenors norske organisasjon i mange år. I den nye avtalen er omfanget utvidet og inkluderer også Telenor i Sverige, i tillegg til Telenors selskaper i Norge.

Ifølge avtalen skal Evry levere en innovativ infrastruktur med dedikerte skytjenester som kan kombineres med globale, offentlige skytjenester. Tjenestene skal leveres fra Evrys nyetablerte datasenter i Norge, og vil benytte ledende teknologi innenfor skytjenester. 

– Standardisering av tjenester på tvers av regionen gir oss økt effektivitet og skalering, og skybasert teknologi utgjør fundamentet i vår pågående transformasjon mot å bli en fullverdig digital tjenestetilbyder. Gjennom initiativ som dette, gjør vi det mulig å justere raskt for våre kunders endrede behov på en effektiv måte, sier Ruza Sabanovic, som er teknologidirektør i Telenor Group.

Energieffektivt

I følge pressemeldingen bruker Evrys bare halvparten så mye energi som tradisjonelle datasentre, takket være bruken av helt ny og innovativt luftkjølingssystem sammen med moderne, virtualiserte og energieffektive servere.

 – Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt av Telenor, noe som beviser at vi kan tilby høykvalitets infrastruktur og skytjenester også til storbedriftsmarkedet. Telenor er et selskap som virkelig har evnen til å ta i bruk ny teknologi som kundene får nytte av, og den nye avtalen vil gjøre det mulig for Telenor å tilby kundene sine enda bedre løsninger internasjonalt, sier konsernsjef i Evry Björn Ivroth.

Avtalen omfatter leveranse av dynamisk infrastruktur som en tjeneste (IAAS) og moderne lagringsløsninger. Leveransene inneholder støtte og styringsverktøy for en administrativ skytjeneste plattform (CMP).

Kontrakter Og Avtaler