Telenor vraker IBMs milliardkontrakt

Telenor vraker IBMs milliardkontrakt

Først ble IBM saksøkt av Telenor, nå blir de dumpet. Telenor ser seg rundt etter nye leverandører.

"Skal kjøpe it for to milliarder" skrev Computerworld i oktober 2004.

Avtalen forpliktet EDB og Telenor til å kjøpe maskinvare, programvare og tjenester fra IBM på til sammen to milliarder kroner. EDB skulle ta 1,7 milliarder kroner av regningen, mens Telenor skulle stå for 300 millioner kroner.

LES OGSÅ: Skal kjøpe it for to milliarder

Det var en massiv gjennomgang av it-systemene som skjedde da avtalen om teknologikonsolideringen ble inngått. Inntil 6300 servere i EDB og nærmere 1700 servere i Telenor skulle vurderes. Det ble også etablert en ny it-arkitektur, fornyelse av inntil 15.000 datamaskiner og effektivisering av programvare.

Så, i august i år, fire år etter, saksøkte Telenor IBM.

- Jeg kan bekrefte at det desverre er uenigheter i prosjektet, og at vi ber retten om hjelp, fortalte kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Computerworld.

LES OGSÅ: Telenor saksøker IBM

Nå melder DagensIt.no at gigakontrakten er avsluttet.

- Vi har konsentrert oss om å stabilisere dagens systemer og må nå se på om vi skal utvikle dette videre alene eller sammen med andre, sier Pål Kvalheim, informasjonsdirektør i Telenor, til Dagens It.

Når det gjelder EDB, som skulle kjøpe mer av IBM enn hva Telenor skulle, er saken en annen. De har kommet seg unna, ved å kjøpe serverne og gjøre mye av jobben selv. Kontrakten deres med IBM skal nå være oppfylt.

IBM vil ikke kommentere saken overfor Dagens Næringsliv.

Kontrakter Og Avtaler