Travelt nyttår for NDS

Travelt nyttår for NDS

Norsk Data Senter (NDS) signerer med SSB, NUPI, Vinmonopolet og Trondheim kommune.

Norsk Data Senter (NDS) har inngått en rekke nye kontrakter.

Avtalene har en samlet verdi på rundt 40 millioner kroner, og går over to år, med opsjoner for ytterligere to.

- Høy aktivitet

Blant de nye kontraktene er en avtale med Statistisk sentralbyrå (SSB) rundt utskiftning av bærbare og stasjonære datamaskiner samt tilleggsutstyr. Avtalen omfatter utstyr til byråets rundt 1 000 ansatte i Oslo og Kongssvinger. Selskapet har også avtale om nye Citrix-lisenser.

Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) har inngått en konsulent- og rådgivningsavtale med NDS rundt drift og vedlikehold av VMware. Avtalen er løpende, og NDS leverer alt fra utstyr, programvare, tjenester og kurs.

- Vi har gått inn i det nye året med høy aktivitet. Med disse avtalene, og flere i støpeskjeen, befester vi nå vår posisjon som en betydelig aktør for leveranser av ikt-utstyr og -tjenester, sier Morten Østberg, administrerende direktør i NDS, i en pressemelding.

Mer offentlig sektor

NDS har i tillegg utvidet en tidligere avtale med Trondheim kommune med leveranse av smartboards, skjermer og projektorer til bruk i barne- og ungdomsskolen, inkludert service og kurs.

Selskapet har også inngått en rammeavtale med Vinmonopolet rundt leveranser av pc-er, servere, lagring, printere og annet tilleggsutstyr.

Offentlig sektor står nå for rundt halvparten av NDS' somsetning. Andelen er økende.

- Med de nye avtalene befester vi vår posisjon i det offentlige, men er tilsvarende sterke i privat sektor, sier Østberg.