Trio kapret Ikeas milliardavtale

Trio kapret Ikeas milliardavtale

IBM, Capgemini og indiske HCL vant konkurransen om Ikeas it-løsninger.

Den svenske møbelgiganten Ikea har gjort en storhandel på it.

Avtalen innebærer at Ikea legger all sin applikasjonsforvaltning i hendene på IBM, Capgemini og indiske HCL. Avtalen er en av de største outsourcingsavtalene i det nordiske markedet i år.

- Vi startet dette arbeidet i september i fjor. Det har vært et stort prosjekt hvor vi har gått gjennom en lang liste av store, kjente og globale it-selskaper. Vi har stilt enorme krav til leveranse- og kvalitetssikkerhet, men også til det menneskelige aspektet. Alle berørte medarbeidere skal ha mulighet til fortsatt en karriere, sier sjef for Ikea It, Monica Skagne, til det svenske IDG-nettstedet It24.

- Disse tre selskapene har gått gjennom et lite nåløye med høye krav, fortsetter hun.

Beholder jobben

400 av 1.250 personer som jobber i Ikea It er berørt av avtalen. Alle har blitt tilbudt nye jobber enten hos Capgemini eller IBM. Begge selskapene vil åpne nye kontorer i Helsingborg og Älmhult (den svenske småbyen hvor Ikea har sitt utspring) - hvor de tidligere Ikea ansatte vil bli plassert.

Ifølge It24 viser tidligere estimater at Ikea sin outsourcingsavtale er verdt mellom 1,4 til 1,6 milliarder svenske kroner i året (mellom 1,2 og 1,4 milliarder norske kroner), noe som gjør den til en av de største på det svenske, men også nordiske markedet i år.

Hemmelig sum

For Capgemini, IBM og HCL anses avtalen som en stor seier. De vil også overta mange av Ikeas it-prosjekter som i dag bestilles av andre leverandører.

- I løpet av sommeren og høsten vil vi planlegge overtakelsen. Da vil det utkrystallisere seg hva som skjer med våre eksisterende konsulentselskaper, sier Monica Skagne.

Ikea It-sjefen vil imidlertid ikke fortelle om hvor lang kontrakten er eller den nøyaktige verdien på avtalen.

LES OGSÅ: Ikea skroter eldgammel epost

Kontrakter Og Avtaler