Umoe IKT i fengsel

Umoe IKT i fengsel

Umoe IKT og Dolphin utvikler telefoniløsning for Halden fengsel.

Umoe IKT har i samarbeid med Dolphin utviklet en ny applikasjon som integreres mot telefonsentralen i Halden Fengsel og som gjør det mulig for de innsatte å ringe sosiale og personlige samtaler samtidig som lovverk og sikkerhet ivaretas. Umoe IKT har jobbet med Statsbygg og kriminalomsorgen i et forprosjekt for å spesialtilpasse løsningen etter behov. For Umoe IKT har avtalen en verdi på 2,5 millioner kroner.

Halden Fengsel som åpner i april i år vil bli Norges mest moderne fengsel med et bruttoareal på 27 000 kvadratmeter og er kostnadsberegnet til 1,4 milliarder kroner. Det nye fengselet vil ha plass til 251 innsatte og 350 ansatte.

- Applikasjonen som er utviklet blir integrert mot telefonsentralen og samtalene kan kategoriseres i ulike sikkerhetsgrupper. Det er mulig for personalet i fengselet å overhøre alle samtaler og å lagre dem. Løsningen sikrer at ikke kriminell virksomhet forekommer samtidig som de innsatte har mulighet til å ringe sosiale og personlige samtaler, sier konsernsjef Erik Villum i Umoe IKT.

LES OGSÅ:

Storrekruttering i Umoe IKT

Det er den tekniske entreprenøren GK Norge med Umoe IKT som underleverandør, som er Statsbyggs kontraktspartner. Tidligere har GK Norge og Umoe IKT levert en komplett IP-nettverksløsning basert på Cisco komponenter samt Nortel IP-telefoniløsning med Trio Støttesystem til Halden Fengsel