- Urent spill om Opplysningen

- Urent spill om Opplysningen

Telenors Linus mistet millionkontrakt til Carrot etter at Carrot-gründer ble direktør i Opplysningen.

Opplysningen kvittet seg i 2006 med Telenors underleverandør Linus til fordel for Carrot. Carrot-gründer Helge Steen Johnsen, som da var blitt direktør i Opplysningen, sto bak avtalen til en verdi av 100 millioner kroner.

Linus reagerer sterkt på det de mener er urent spill. De hadde en underleverandøravtale med Telenor om leveranse av sms-tjenester til Opplysningen. Dette tok slutt etter at Steen-Johnsen begynte som direktør for forretningsutvikling i Opplysningen.

LES OGSÅ: Opplysningen vil kjøpe norske Carrot

- Etter at Steen-Johnsen ble ansatt opplevde vi at tjenester vi leverte ble flyttet til Carrot uten klare begrunnelser, sier daglig leder Eirik H. Berge i Linus, til Dagens Næringsliv.

I 2006 sa Opplysningen opp avtalen med Telenor.

Styret i Telenor skal i dag behandle nedsalget i Opplysningen 1881. De tillitsvalgte frykter konsekvensene for sine over 600 arbeidsplasser når Telenors eierandel vannes ut.

Carrot Communications er i dag eid av en rekke investorer med Telecom Holding som største eier, med nesten 70 prosent av aksjene. Telecom Holding tilhører Kistefos Venture Capital.

Les også: Milliardtap for Telenor

Kontrakter Og Avtaler