Visma kjøper i Sverige

Visma kjøper i Sverige

Visma kjøper svenske OPIC for å styrke posisjonen innen innkjøp og konkurranseutsetting.

Som del av en satsing på komplette løsninger innen innkjøp og konkurranseutsetting har Visma i dag kjøpt OPIC, en av Sveriges største tilbydere innen konkurranseutsetting.

OPIC-konsernet blir gjennom oppkjøpet del av Visma Procurement & Collecting, Vismas avdeling for innkjøps- og anbudsløsninger.

I en pressemelding sier Vismas konsernsjef Øystein Moan at komplette og effektive løsninger for innkjøp og konkurranseutsetting er et veldig viktig område for Visma, og at selskapet ser et betydelig potensial på området.

- For oss i Visma er det viktig å videreutvikle satsningen på dette området både organisk og strukturelt. Som et ledd i dette har vi også etablert et eget forretningsområde i Visma for nettopp denne typen løsninger, noe som viser at vi mener alvor, sier Moan.

- Dette oppkjøpet gjør oss til en enda sterkere tilbyder av effektive nettløsninger for innkjøp og anbud til både private og offentlige virksomheter. Produkter og tjenester som effektiviserer og forenkler anskaffelses- og tilbudsprosessene hos kundene våre er et prioritert satsningsområde for oss, sier han.

Les også: Rekordresultat i Visma

Selskap i vekst

OPIC ble startet i 1999 og har siden vokst til å bli et konsern med drøyt 70 ansatte fordelt på kontorer i Linköping, Stockholm, Halmstad og Vilnius i Litauen.

OPIC består av de fire områdene informasjonstjenester, kurs, konsulenttjenester og løsninger for konkurranseutsetting. I 2009 omsatte selskapet for mer enn 60 millioner svenske kroner, en økning på 28 prosent fra året før.

- Vi har hatt god lønnsomhet hele veien mens vi har vokst til å bli markedsleder i Sverige. For å kunne ta det neste store steget mot et internasjonalt marked trenger vi en industriell partner som er stor nok til å støtte den utviklingen, sier Daniel Eriksson, konsernsjef i OPIC, i pressemeldingen.

Han mener Visma har markedsposisjonen og infrastrukturen som er nødvendig for at OPIC skal kunne utvikle seg slik den nåværende ledelsen ønsker.

- Avtalen med Visma gir oss enda bedre forutsetninger for å virkeliggjøre vår framtidsstrategi, samtidig som den også skaper nye utviklingsmuligheter for både medarbeidere og kunder, sier han.

Les også: Kjøper svensk selskap