Visma-offensiv fortsetter

Visma-offensiv fortsetter

ABC Kredittstyring er foreløpig siste navn på Visma-sjef Øystein Moans oppkjøpsliste, men flere vil komme. - Vi tenker allerede på å gjøre flere tilsvarende kjøp, sier Visma-sjefen.

Visma vurderer derfor aktivt og forløpende oppkjøp av flere nordiske virksomheter.

Utvider inkassodriften

- Med dette oppkjøpet fortsetter vi å utvide vår tilstedeværelse i inkassobransjen, og vi tenker allerede på å gjøre flere tilsvarende kjøp, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

I en pressemelding kommer det frem at Kohlberg Kravis og Roberts som i fjor kjøpte majoritetseierskap i Visma, oppmuntrer selskapet til ytterligere oppkjøp innenfor kjerneområder som innfordringsvirksomhet. Det var derfor strategi fra Visma sin side som gjorde at de ønsket å kjøpe ABC.

- Kjøpet styrker vår satsning og posisjon. Tjenesteporteføljen til ABC passer godt sammen med våre eksisterende løsninger innen fakturering, purring og overføring av saker til inkasso, mener Moan.

Gode planer

ABCs tjenester gir Visma mulighet til å tilby alt fra fakturaadministrasjon til tradisjonell og rettslig inkasso. De har en variert kundebase, hovedsakelig innen segmentet for små og mellomstore bedrifter.

- Visma skilte seg klart ut som den foretrukne kjøperen av ABC. Visma er godt etablert innen inkassobransjen, og de presenterte gode planer for ABC, sier administrerende direktør i ABC, Lauritz Christensen i en pressemelding.

- Vi er svært fornøyde med Visma som vår nye eier, og vi ser et betydelig potensial for videre vekst i Visma-konsernet, fortsetter han.

ABC har hovedkontor i Sandvika og 23 ansatte.