VMware kjøper i EMC

VMware kjøper i EMC

VMware kjøper store deler av morselskapets programvarevirksomhet.

EMC har siden oppkjøpet av VMware i 2004 drevet selskapet som et uavhengig datterselskap.

Nå har de to selskapene inngått en avtale som innebærer at VMware overtar ansvaret for EMCs Ionix-programvare for administrasjon av virtuelle servere og applikasjoner og kompetanse.

- Kundene benytter i økende grad virtualisering som fundament for moderne it-arkitektur på veien mot cloud computing. Helt sentralt i denne utviklingen står muligheten for å tilby støtte for virtualiserte applikasjoner helt ned til den underliggende fysiske infrastrukturen, sier Paul Maritz, administrerende direktør i VMware.

- Kjøpet av Ionix' løsninger og kompetanse vil bidra til å etablere VMware Vcenter som neste generasjons administrasjonsplattform for private cloud-infrastrukturer, sier han.

Raskere cloud-overgang

Som del av avtalen tar VMware også over EMCs programvare Fastscale, Application Discovery Manager, Server Configuration Manager og Service Manager.

Avtalen innebærer videre at EMC vil beholde Ionix-merkevaren og alle forhandlerrettigheter når det gjelder å tilby kundene produktene som VMware nå har kjøpt.

- Ved å la EMC fokusere fullt og helt på disse områdene og gå sammen med VMware for å forbedre deres Vcenter-strategi, kan vi bidra til å at våre felles kunder raskere oppnår fordelene som cloud computing kan tilby, sier Pat Gelsinger, administrerende direktør og ansvarlig for infrastrukturprodukter i EMC.

Kjøpet koster VMware 200 millioner doller og forventes fullført i andre kvartal 2010.

Paul Maritz og i VMware overtar ansvaret for morselskapet EMCs Ionix-programvare, Fastscale, Application Discovery Manager, Server Configuration Manager og Service Manager. (Foto: IDG News Service)