Yara gir IBM ny tillit

Yara gir IBM ny tillit

Gjødselsgiganten Yara fornyer med IBM, på tross av tre år med dyre forsinkelser.

Det er finansavisen som melder dette.

Overføring av drift fra EDB Ergogroup til IBM skulle ifølge avisen vise seg å være langt mer omfattende enn man trodde da arbeidet tok til. Allerede i september 2008 var prosjektet forsinket, og over ett år senere var det fortsatt flere systemer som ikke var overført til IBM.

Prisen på forsinkelsen er ikke kjent, men Finansavisen tipper den er i millionklassen. Yara må trolig dekke størsteparten selv. IBM har vært stille rundt arbeidet, og har bare oppgitt at problemene skyldes "tjenestens kompleksitet".

Yara har dessuten bestemt seg for å bruke flere tjenesteleverandører, og det er deler av avtalen med IBM som nå er blitt forlenget til 2017.

- Som en stor innkjøper vurderer vi regelmessig de markedsmessige betingelsene våre, og det har vi gjort også i dette tilfellet, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Yara til Finansavisen.

- Vi har samarbeidet med IBM om endringer for å forbedre avtalen og leveransene, og innenfor enkelse leveranseområder er avtalen forlenget med to år, fortsetter Tuman.

Avisen funderer om avtaleforlengelsen er et element i strategien for å realisere planene rundt fler-leverandør-strategien, men hverken Yara, IBM eller andre potensielle leverandører har besvart henvendelser fra Finansavisen.

Kontrakter Og Avtaler