Kort nytt fra it-bransjen

PeopleSoft, Apple X11 for Mac OS X, Catch, ASI Solutions, Sony Business Europes divisjon, Recording Media & Energy (RME), Intel.

PeopleSoft har nettopp lagt frem planene for hvordan selskapets SRM-løsning skal integreres med SAP Financials. Integrasjonen leveres som en standardløsning som imøtekommer SAP-kunders stigende etterspørsel etter PeopleSoft SRM (Supplier Relationship Management).

På Macworld Expo messen i januar ble det lansert en betaversjon av Apples X11 for Mac OS X. Det er et hardware-basert vindusystem designet for folk som trenger tilgang til Unix-baserte grafiske brukergrensesnitt, samtidig som de ikke ønsker å gi slipp på Mac OS X grensesnittet. Apple har nå lansert enda en ny versjon av X11, klar for nedlasting.

NHOs (Næringslivets Hovedorganisasjon) nyskapingspris er tildelt bredbåndsselskapet Catch. NHOs styreleder peker på at selskapet får prisen for teknologisk og kostoptimalt å utnytte eksisterende nett for leveranse av bredbånd. I løpet av kort tid har selskapet vokst sterkt og etablert seg som et nasjonalt alternativ til Telenor.

Det australske selskapet ASI Solutions lanserer to nye pc-modeller i april. Den ene modellen ble vist frem under Intels offisielle presentasjon av Centrino-plattformen. De to modellene heter ASI Armata og ASI Zeil, den siste en pentium 4 mobil modell.

Sony Business Europes divisjon, Recording Media & Energy (RME), lanserer Mini Micro Vault usb lagringsmedia. Dette nye lagringsproduktet har ny design, er mindre og har en USB 2.0-docking for enkel tilkobling til pc-er. Nye &Mini8 Micro Vault får lagringskapasiteter på 64, 128 og 256 MB.

Intel lanserer en serie ethernet nettverks utstyr. Dette skal inkludere en gigabit ethernet kontroller for pc-er og et 10 gigabit ethernet nettverkskort for servere. Kortene får en pris på nesten 8.000 dollar og er designet for å koble sammen LAN-baserte servere slik at de kan fungere som et samarbeidende nettverk som enkelt kan håndetere eksempelvis bilder.