Kraftig økning av mobiltelefonsalget

Kraftig økning av mobiltelefonsalget

Men Nokia taper terreng.
Mobiltelefoner selges som aldri før på verdensbasis. Selv i tredje kvartal, som normalt er et svakt kvartal, har mobilsalget økt med 26 prosenti forhold til samme periode i fjor. Årsaken til at tredje kvartal jevnt over har vært svak, er fordi innkjøperne handler mest i fjerdekvartal, om har julehandelen som en topp.

I følge Gartner ble hele 167 millioner nye mobiltelefoner solgt globalt i tredje kvartal. Det er voksende markeder i Asia og Midtøsten som trekker opp tallet. Men det har også vært en betydelig økning i de mer modne markedene, hvor etterspørselen etter nye telefonmodeller er en driver.

Nokia er fortsatt markedslederen, men taper markedsandeler til Samsung og Motorola, som er henholdsvis nummer to og tre på listen, ifølge Gartner. Nokia gikk tilbake til en markedsandel på rundt 30 prosent, og fikk et salg på 51,7 millioner telefoner i tredje kvartal. En økning på 14 prosent.

I oktober uttalte Nokia at deres resultat for for tredje kvartal ble svekket på grunn av redusert pris på deres telefoner. Men at denne reduksjonen også har bremset nedgangen i markedsandelen.

Samsung har igølge Gartner en liten ledelse på Motorola om andre plassen, men en økning av salget på hele 55 prosent i forhold til samme periode i fjor. I tredje kvartal solgte Samsung 23 millioner telefoner, Motorola 22,4. Nummer fire og fem på listen - Siemnes og LG, solgte henholdvis 12,8 og 11,1 millioner telefoner.