Kraftig Unix-vekst for HP

Kraftig Unix-vekst for HP

HP er klar markedsleder på Unix i Norge. HP har en markedsandel målt i omsetning på hele 42,7 prosent. Dette er mer enn 10 prosent bedre enn IBM som er nærmeste konkurrent.
Det viser tall fra analyseselskapet IDC. Både IBM og Sun har en negativ vekst i fjerdekvartal 2003 mot fjerdekvartal 2002. HP har en vekst på hele 123 prosent i samme periode, skriver HP i en pressemelding.

Totalmarkedet for Unix vokste i Norge ifølge IDC med 23 prosent i fjerdekvartal 2003 over fjerdekvartal 2002.

- Vi ser klare tegn på at markedet har bedret seg og at det er økt investeringsvilje på større it-løsninger. Det at HP vokser med 123 prosent mens konkurrentene ser negativ vekst er en kombinasjon av vår partnerstrategi og fokus på åpne løsninger, sier Inge Hjelmfoss, produkt- og markedssjef for forretningskritiske servere i HP Norge.

Totalmarkedet for Itanium i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika) har i følge IDC en vekst på 135 prosent fra første til andre halvår 2003.

- Denne veksten er vesentlig høyere i Norge. 64-bits teknologi har lenge vært i bruk innen forskning og i tekniske miljøer, men vi ser nå at kunder tar i bruk Itanium-plattform til SAP og andre erp-løsninger, større databaser, konsolideringsprosjekter og web-transaksjoner, sier Hjelmfoss.

- 64 bit teknologi øker i alle markedssegmenter, både hos storkunder og i smb-markedet. Drivkreftene er økt standardisering, konsolidering, store beregninger og generelt behov for mer datakraft, sier Hjelmfoss.

HP har i Norge i følge IDC en markedsandel på Itanium på 84 prosent i andre halvår 2003.