Kraftige kutt i svenske giganter

Kraftige kutt i svenske giganter

Over 1000 svenske arbeidsplasser har forsvunnet fra de globale outsourcing-selskapene i det siste året.

Når Logica i slutten av september fortalte at 400 årsverk ville bli fjernet, var det det siste i en serie innstrammingstiltak annonsert av svenske outsoucing-selskap.

Administrerende direktør i Logica, Bjørn Ivrot, fortklarte innsparingene med at den globale økonomiske usikkerheten har begynt å smitte over på Sverige, samtidig som prisene presses kraftig.

Dette er Logicas andre store nedskjæring på mindre enn ett år. I desember varslet selskapet at 1300 ansatte rundt om i verden ville miste jobben, hvorav 280 av disse var svenske.

Logica er langt fra alene. CSC, Tieto, Fijitsu og HP er andre store selskaper som også har gjennomført kraftige nedskjæringer i løpet av dette året.

Analytikere sier at leverandørene ikke er i stand til å håndtere prispress. Dette fører til et behov for å redusere kostnader og å flytte arbeidsplasser til land med lavere kostnader.

Christian Lee, it-analytiker fra analyseselskapet Redeye, sier:

- De store globale aktørene er tydelig deprimerte akkurat nå. De ønsker å gi inntrykk av at prisene har stabilisert seg- men da ser de kun på utvalgte nisjer. Faktum er at prisutviklingen beveger seg i feil retning. Disse selskapene tilbyr de samme tjeneste, og derfor er konkurransen knivskarp.