Kriger om Sony Ericsson-domene

Kriger om Sony Ericsson-domene

Sony Ericsson-konsernet vil overta domenet SonyEricsson.no fra en gjeng med norske amatører. Dette er i dag et selvstendig nettforum for tilhengere av Sony Ericsson-mobiler.
SonyEricsson.no er et frivillig nyhetsmedium, som har som mål å dekke nyheter relatert til Sony Ericssons produktspekter samt mobiltelefoni og mobiltjenester generelt. Forumet på nettstedet hevder å være en ressurs for alle brukere av Sony Ericsson-produkter, samt de som vurderer å skaffe seg et.

Men til tross for dette vil ikke Sony Ericsson-ledelsen at brukerforumet skal få lov å ha SonyEricsson.no, som er registrert av ansvarlig redaktør Andreas Hesselberg. Men på brukerforumet fremstår redaktøren kun med fornavn.

Til daglig er 26-åringen ansatt som systemkonsulent i domeneselskapet Fastname, som reklamerer med "Vi vokter ditt nett-navn".

Advokatmat

-- Sony Ericsson har seg selv å takke når de ikke registrerer et såpass viktig domene som sonyericsson.no. Det i seg selv bør være grunn nok til at andre kan registrere domenenavnet, sa Andreas Hesselberg til It-avisen for to år siden.

En tysk advokat har på vegne av Sony Ericsson-konsernet nå krevd å få tilgang til SonyEricsson.no.

Men dette vil ikke Andreas Hesselberg som er administrator i brukerforumet. Disse tjener faktisk penger på salg av produkter med logoen til SonyEricsson.no.

Vil kreve penger

"Vi ble kontaktet av den tyske advokaten for få dager siden, og har utarbeidet et brev til Sony Ericsson hvor vi spesifiserer hvorfor vi har store ønsker om å beholde domenenavnet, og hvilke konsekvenser det får dersom domenenavnet overføres til Sony Ericsson. Vårt brev er akkurat nå oppe til vurdering i Sony Ericsson-konsernet", skriver redaktør Andreas Hesselberg på brukerforumet.

Hesselberg påstår også at å nedlegge dagens SonyEricsson.no fører til et enormt økonomisk tap, både for brukerforumet, DinPris.no og Sony Ericsson-konsernet.

Redaktøren sier de i det minste vil forlange en god kompensasjon for å miste domenenavnet, dersom Sony Ericsson går lenger med sitt krav om overtagelse.

Uspesifisert tap

-- Eksakt hvor stort tap har dere hatt?

-- Det vet jeg ikke, sier Andreas Hesselberg.

-- Hvor mye penger vil dere kreve av Sony Ericsson dersom de skal få tilgang til domenet?

-- Det kommer an på hvor store utgifter vi har hatt, sier Hesselberg.

Kilder i Sony Ericsson, som ikke vil stå fram med fullt navn i Computerworld, kaller de som driver SonyEricsson.no for parasitter.

-- Har du noen kommentar til dette?

-- Det er ukjent for meg. Jeg kan ikke begripe at de mener det. Vi fungerer jo som en gigantisk reklameplakat på nettet for Sony Ericsson, svarer Hesselberg.