Kriminell styrte økonomien i Wikipedia

Kriminell styrte økonomien i Wikipedia

I over et halvt år ble finansene i Wikipedia styrt av en straffedømt kriminell.

Carolyn Bothwell Doran ble i januar 2007 hyrt inn som konserndirektør (Chief Operating Officer) med finansansvar i Wikimedia Foundation, som er lokalisert i Florida.

Hun hadde da et kriminelt rulleblad i de tre delstatene Virginia, Maryland og Texas. Ansettelsen skjedde i en periode da Doran var løslatt på prøve etter en dom for promillekjøring. Doran kjørte på en person i fylla og stakk av fra åstedet. Ulykkesofferet døde.

Tung bakgrunn

Men rullebladet er mer omfattende enn det. Doran har foruten flere promilledommer en kriminell karriere som omfatter forfalskning av sjekker, innbrudd, ildpåsettelser samt å ha skutt en kjæreste i brystet.

I juli forlot Doran den ideelle organisasjonen Wikipedia, etter enda en arrestasjon for fyllekjøring og for overtredelse av vilkårene for frisoning, skriver den engelske nettavisen The Register.

Dorans avgang ble aldri kommentert offentlig fra Wikimedia Foundation, som overfor The Register også avviser kjennskap til hennes kriminelle fortid. Doran begynte å jobbe for Wikipedia som sekretær, men fikk etter hvert mer og mer ansvar for rapportering, revisjon og bokføring.

Les mer her.