Kristin Clemet hedret vinnere i Operasjon skoleverk

Onsdag delte statsråd Kristin Clemet ut premier til vinnerne av Dataforeningens Operasjon skoleverk. Vinner ble Ullandhaug ungdomsskole i Stavanger foran elever fra Vevelstad i Ski.

Vinnerne har skaffet klassen og skolen en lenge etterlengtet videoprojektor for tilkobling til PC. Gjennom sitt Operasjon skoleverk ga Dataforeningen et it-dagsverk til ungdomsskoler over hele landet. Medlemmer dro ut i skolen og underviste i grunnleggende kunnskap om hvordan man best bruker Internett for å skaffe frem informasjon man har behov for når man trenger det.

-- Dette er et spennende tiltak som viser hvordan et samarbeid mellom organisasjoner i næringslivet og skolen kan gjøres, sa undervisningsministeren.

-- Dataforeningen vil gjøre Operasjon skoleverk til et årlig tiltak, sa foreningens leder Truls Berg, i følge en pressemelding fra Dataforeningen.

Operasjon skoleverk ble avsluttet med et landsomfattende "rebusløp", hvor skolene og klassene konkurrerte med hverandre om å finne svarene på en lang rekke oppgaver som vanskelig kunne løses uten å bruke Internett.

Vinnerklassen er plukket ut ved å regne et gjennomsnitt av alle elevene i klassen. Bare 0,3 poeng (av 198 mulige) skilte de to vinnerklassene Vevelstad og Ullandhaug.

Hovedpremien, en data-og videoprojektor donert av Lyse Energi og Dagbladet, ble overlevert "virtuelt" til lærere og elever i klasse 9B ved Ullandhaug ungdomsskole i Stavanger, av undervisningsminister Kristin Clemet.

Andrepremievinner 9B ved Vevelstad fikk trådløst tastatur og ditto mus fra Microsoft. Teamvinnere i regionene til Dataforeningens ulike distriktsforeninger fikk også premier donert av Microsoft og Statoil.

Klassene konkurrerte også om hvem som hadde det beste generelle kunnskapsnivået omkring bruk av tekstbehandling og Internett ved å gå gjennom to KvikkSjekk-tester fra Datakortet.

Vinner i denne konkurransen ble klasse 9E, ved Brannfjell skole i Oslo, hvor elevene fikk et gjennomsnitt på 51,4 prosent. De to neste klassene var identiske med vinnerne av rebusløpet - 9B ved Ullandhaug og 9B ved Vevelstad.