Kritiske Apple-forhandlere

Kritiske Apple-forhandlere

Flere forhandlere er kritiske til Apples føringer for salg og markedsføring. Spesielt god butikk er det heller ikke.

Danske Apple-forhandlerne er lite fornøyd med fortjenesten på Apple-produktene, skal vi tro CRN.dk. De opplever mye av det samme som norske Apple-forhandlere trolig gjør, nemlig klare og detaljerte føringer og retningslinjer for hvordan produsentens produkter skal presenteres og forhandles.

Apple har utvilsomt gjort mye riktig i markedsføringen av sine produkter, og kan vise til solide salgstall på verdensbasis. Mye av dette skyldes en bevisst markedsføringsstrategi, men naturligvis også populære og brukervennlige produkter.

Likevel ser vi at medaljen her, som i de fleste tilfeller, også har en bakside. Etter hva den danske nettavisen erfarer, rapporterer flere av de danske forhandlerne om en tøff prispolitikk og strenge krav fra den amerikanske produsenten.

Lyse lokaler

Hos de fleste forhandlere som selger Apple-produkter finner vi lyse lokaler, med stands for de ulike produktkategoriene.

Etter hva IT-Bransjen kjenner til, er Apple kjent for å legge listen høyt med tanke på hvordan produktene presenteres i butikkene. Jes Duus, administrerende direktør for Eplehuset, understreker at strenge regler er en av grunnene til at Apple gjør suksess.

Apple ikke den eneste

- Disse kravene er meget detaljerte og ofte stiller de også store krav til oss hos Eplehuset for å sikre en korrekt fremstilling av deres produkter. Det er imidlertid ikke noe usedvanlig. Samme type krav stilles blant annet hos McDonald's, ECCO, 7-eleven og mange andre kjeder, hvor selvstendige har mulighet for å satse på et enkelt produkt eller en enkelt leverandør, sier han.

Tett samarbeid

- Tilstedeværelsen som Apple-forhandler er tøff når det gjelder fortjeneste og krav til de fysiske butikkene, fortalte Duus til den danske nettavisen denne uken.

Eplehuset er i dag en stor kunde av Apple, med tett samarbeid både mot Apple i Danmark, Norge og Sverige.

- Apple stiller mange ressurser til rådighet for oss, som opplæring/utdannelse, support til oppbygging av nye butikker, materiale til markedsføring og mye mer, forteller Duus i en kommentar til IT-Bransjen.